Aclgskzmsf6h9dtvvaix

Kaninvälfärd

Grundkurs i kaninvälfärd, en fördjupad introduktion

   Titta på trailer

Välkommen till denna kurs i kaninvälfärd med Emma Almquist från Djurvetologen

Denna kurs passar dig som inte behöver lära dig grunderna i kaninskötsel, utan vill ta steget längre. Du bör alltså ha viss kunskap om kaniner.

Kaniner är ett av våra populäraste sällskapsdjur, men också ett av de mest missförstådda. De lever ofta ett liv i fångenskap som inte alls liknar det de är anpassade för. Under de senaste åren har vi kunnat se ett skifte i tankesätt kring detta fantastiska sällskapsdjur, ett tankesätt som värdesätter kaninen som individ och som art.

Den här kursen handlar inte om vilket foder du ska ge kaniner, eller precis hur de ska skötas. Här presenteras ett bredare tankesätt om välfärd för kaniner. I kursen tar Emma avstamp i kunskap om vild- och tamkaninen, för att sedan gå igenom hela kaninens tidsbudget - ett sätt att angripa begreppet välfärd. Vad gör kaniner om dagarna? Kaninens beteenden bryts här ner i naturliga beteenden & behov, vad som händer om de inte tillfredsställs och hur vi bäst berikar våra kaniners liv. Vi kommer vända och vrida på begreppet välfärd, naturliga beteenden och vårt ansvar att ge kaninerna ett gott liv.


Kursen består av 9 delar
som är uppdelade i ett eller flera 5 minuter långa filmklipp. Totalt innehåller kursen ungefär 2 timmars föreläsningsmaterial. Powerpointpresentation, bilder och filmer ser till att du tillgodogör dig kunskapen. Som stöd får du även medlemskap i en facebookgrupp för bara kursdeltagare och kursledare. Kursledaren svarar på frågor en gång i veckan.

Fördelen med onlinekurser är att du slipper långa resor för att delta och du kan se på kursinnehållet precis när det passar just dig. Du kan pausa och titta igen när du vill. Skulle du missa- eller glömma bort något är det dessutom bara att gå tillbaka och kolla igen!

Du får rabatt om du är medlem i Sveriges Kaninvälfärdsförening eller om du köper värdekuponger för 10 kurser eller mer. Maila namn och födelsedatum till info@djurvetologen.se så kontrolleras du mot SKVFs medlemsregister innan du får din rabattkupong.

Vill du köpa flera kurser att till exempel ge till dina kaninköpare om du är uppfödare så maila antalet du skulle vilja köpa info@djurvetologen.se så får du prisförslag.

(2 timmar)


Din kursledare


Djurvetologen, Emma Almquist
Djurvetologen, Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare.

Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken.
2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.

Vanliga frågor


Hur länge har jag tillgång till kursen?
Om inte din kursledare angett annat, kan du gå kursen så länge du vill. Den finns kvar så länge som kursledaren vill att den ska vara tillgänglig.
Vad gör jag om jag inte är nöjd med kursen?
Kontakta din kursledare och beskriv vilka brister du ser och kom överens med kursledaren om eventuell kompensation.
Om du mot förmodan inte är nöjd med svaret kan du kontakta oss via kontaktformuläret. Vi är angelägna att kurserna håller bra kvalitet.

Kom igång nu!